TVE 97 - 98 III. Kerületi TVE U19
menü

főoldal
játékoskeret 
gólvágók (2015/16):
Bagdán Gábor: 6
Keresztessy Tamás: 6
Peller Ákos: 5
Kocsis Attila: 4
Polonyi Patrik: 3
Bögyös Bence: 2
Hegedűs Dániel: 2
Hegedűs Dávid: 2
Kuhár Levente: 1
Vértes Vadim: 1
Varga Bendegúz: 1
Zádori Levente: 1
Molnár Gergely: 1


TVE 97-98 (U19)
2. 74% (9-2-2 29 pont)


Edzés: K,Sze,Cs,P:17:30-19:00


MLSZ adatbank
 (MLSZ U-21 II.o.
 Közép-Nyugat)

BLSZ
vendégkönyv
galéria
TVE induló
TVE hírek
TVE videók
A Klub története
TVE hivatalos honlap:
TVE 1887
III.ker.TVE szurkolói oldal:
III.ker.TVE szurkolói oldal
TVE csapatok:
  TVE-felnőtt
  TVE89
  TVE92
  TVE93
  TVE99
  TVE-női
Korábbi szezonok:
2013/2014
2012/2013
2011/2012
2010/2011
Szicíliai torna
2010.szept.8/12.

2009/2010
2008/2009
SARTI edzőtábor 
   (2008.V.12-22) 

2007/2008
naptár
blog
videók


 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
 
chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Keresőgép

 

 
Blog
Friss bejegyzések
2009.03.16. 17:40
Friss hozzászólások
 
Blog

TVE'97

2009.03.16. 17:40, tue97
írj bármiről
13 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 | 2 | 3 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2010.11.01. 19:22
genfi torna III.

 1930 februárjában a szervezők levelekben keresték meg a résztvevőnek tervezett nemzetek azon klubjait, amelyekről úgy gondolták, hogy a szezon végén bajnoki címet nyerhetnek. Április közepére már körvonalazódtak a torna résztvevői. Az korán eldőlt, hogy a külön klasszist képviselő angol és skót bajnokságból senkit sem tudnak meghívni, mivel a két ország futballszövetsége 1928-ban kilépett a FIFA-ból. A Sheffield Wednesday és a Glasgow Rangers helyett a portugál bajnok Benficát tervezték meghívni, ám ők visszamondták a részvételt. Végül a csehszlovák és a belga bajnokkal vették fel a kapcsolatot, a Slavia Prága és a Cercle Bruge pedig vállalta a részvételt. Magyarországról az első bajnoki címére törő Újpestet hívták meg, bár a biztonság kedvéért a Ferencvárosnak is postáztak egy meghívót, arra az esetre, ha mégsem a lila-fehérek szereznék meg az aranyérmet. A francia bajnok FC S?te és a spanyol aranyérmes Atletic Bilbao is biztosra ígérte a részvételét. Az osztrák bajnoki címre esélyes Rapid Wien azonban már elígérkezett nyárra, ők nem tudtak részt venni, helyettük a harmadik helyen álló Vienna indult.

Idézet
2010.11.01. 19:21
genfi torna II.

 A torna két okból is újdonságnak számított:

 
1. Külföldi klubcsapatok közötti, szervezett, téttel bíró (tehát nem barátságos vagy ad-hoc) tornáknak, kupáknak ekkor még nem volt komolyabb hagyománya.
 
Európában az első nemzetközi kupasorozatot 1897-ben John Gramlick, a Vienna Cricket and Football-Club alapító tagja írta ki Challange Cup néven. A serlegért az Osztrák-Magyar Monarchia zömében bécsi, budapesti és prágai csapatai csaptak össze az 1911-ig tartó sorozatban. Ezt az első világháborúig Európa-szerte további hat kupasorozat követte, ám ezek a gyakran gyengébb, a futball élvonalától vagy akár saját országuk élvonalától távol lévő csapatokat felvonultató tornák sokszor sem igazán komoly színvonalat nem képviseltek, sem komolyabb érdeklődést nem váltottak ki. A résztvevőket jellemzően nem játékerejük, hanem a földrajzi közelségük határozta meg. Ezeken a sorozatokon kívül az 1900-as párizsi és az 1904-es St. Louis-i olimpián rendezett futballtornát is klubtornának nevezhetjük: 1900-ban az angol Upton Park, 1904-ben a kanadai Galt FC szerzett olimpiai aranyérmet, a mindkétszer mindössze három klubcsapatot felvonultató, az olimpián csak bemutatósportágként szereplő futbaltornán.
 
Az első világháború kitörését követően tovább romlott a helyzet, mivel az antant és a központi hatalmak között nemcsak a diplomáciai, hanem a sportbeli érintkezések is gyakorlatilag megszűntek. Ennek leghíresebb példája az 1920-as, antwerpeni olimpia, ahol a vesztes nemzetek nem vehettek részt. Az első alkalom, amikor központi hatalom futballklubja antantcsapat ellen barátságos mérkőzést játszott, csak 1923-ban jött el. Az első ténylegesen komoly európai kupát 1927-ben az osztrák futballcézár Hugo Meisl javaslatára Ausztria, Jugoszlávia, Csehszlovákia és Magyarország futballszövetségei közösen írták ki. A Közép-Európa-kupa névre keresztelt sorozat a második világháborúig nagy sikerrel futott, a későbbiekben olasz, svájci és román csapatok is részt vettek rajta. Ám ez a sorozat sem érintett minden európai klubot, ráadásul nem csak az aranyérmesek, hanem a második helyzettek, sőt, a harmincas évek második felében már a harmadik és negyedik helyezettek is indulhattak. A BEK-hez hasonló kieséses rendszerben, két mérkőzésen döntötték el, hogy ki jut tovább. Genfben próbálkoztak először azzal, hogy a kontinens minden jelentős bajnoksága győztesének rendezzenek tornát.
 
2. Korábban még sehol sem rendeztek klubtornát ennyi résztvevővel.
 
A korszakban klubcsapatok jellemzően túrák során találkoztak egymással. A nyári és a téli bajnoki szünetben a klubok nyakukba vették a kontinens egy-egy részét, és komoly fellépti díjat kérve játszottak túramérkőzéseket. A találkozók sokkal inkább a bevételek növelését célozták, mintsem a sportbeli különbségek eldöntésére szolgáltak. A célországok jellemzően gazdagok, míg a túrázó csapatok szegényebbek, de jelentős játékerőt képviselők voltak. Ettől csak a különböző városok által kiírt húsvéti és pünkösdi, általában négy csapatot felvonultató tornák tértek el. Olyan, egy városban megrendezett torna, ahová 2-3-nál több külföldi csapat volt hivatalos, nem létezett, hiszen a klubok költségeit a rendezőnek kellett megtérítenie. Válogatott tornákon más volt a helyzet. Az 1908-as londoni olimpián már ténylegesen válogatottak vettek részt. Londonban öt, 1912-ben Stockholmban már tizenegy ország - köztük a magyar válogatott - vett részt a küzdelmekben. A FIFA 1920-ban az olimpiai futballtornát hivatalosan is amatőr futball-világbajnoksággá nyilvánította, így a húszas évek játékain már 14 (1920), 22 (1924) majd 17 (1928) csapat vett részt. Így a genfi tornát a résztvevők nagysága miatt csakis az olimpiai futballtornákhoz hasonlíthatjuk.
 
1930 februárjában a szervezők levelekben keresték meg a résztvevőnek tervezett nemzetek azon klubjait, amelyekről ú
Idézet
2010.11.01. 19:20
genfi torna

 Az európai labdarúgás csúcsát ma az UEFA Bajnokok Ligája, 1992 előtt a Bajnokcsapatok Európa-kupája jelentette. Az 1955 óta megrendezett sorozatban a kontinens bajnokcsapatai küzdenek az elsőségért, azért, hogy eldöntsék, ki Európa legjobbja, bajnoka. A sorozatot még sohasem nyerte meg magyar csapat. 1930-ban, 25 évvel a BEK indulása előtt és 24 évvel az Európai Labdarúgó-szövetség, az UEFA megalapítása előtt egyszer már találkoztak Európa élcsapatai. A Bajnokok Ligája elődjének számító genfi tornát egy magyar csapat, az Újpest nyerte.

1929 májusában a FIFA barcelonai kongresszusán döntés született arról, hogy az első futball-világbajnokság 1930-ban, Uruguayban kerül megrendezésre. A döntés érthető volt, hiszen az addigi legfontosabb tornát, az 1914-ben hivatalosan is "amatőr labdarúgó-világbajnokságnak" nyilvánított olimpiai futballtornát 1924-ben és 1928-ban is Uruguay válogatottja nyerte. A dél-amerikai ország továbbá egy új stadion felépítését és a résztvevők utazási költségének megtérítését is vállalta. Ennek ellenére 1929 késő őszén, 1930 kora tavaszán az európai nemzetek labdarúgó-szövetségei egymás után döntöttek úgy, hogy lemondják a világbajnoki részvételt. A döntő érv jellemzően az volt a szövetségek részéről, hogy az akkoriban csak hajóval teljesíthető, mindkét irányban két hétig tartó dél-amerikai út és maga a szintén kéthetesre tervezett torna túl nagy kiesést jelent a kluboknak. Azokban az országokban, ahol már bevezették a professzionalizmust, a főként mérkőzések bevételéből élő klubok nem tudták két hónapra nélkülözni legjobbjaikat és így elveszíteni  bevételi forrásaikat. Az amatőr játékosok viszont nem tudtak ilyen hosszú időre otthagyni állásukat. A szövetségek pedig nem rendelkeztek megfelelő anyagi háttérrel ahhoz, hogy megtérítsék a klubok és a játékosok anyagi hátrányát, így végül a távolmaradás mellett döntöttek.

1930 áprilisában - két hónappal a FIFA által megszabott nevezési határidő lejárta után - még úgy tűnt, hogy egyetlen európai válogatott sem vesz részt a tornán. A montevideói szervezők klubcsapatokat próbáltak rábírni az utazásra, hogy ők képviseljék az országukat, ám ez a labdarúgó-szövetségek ellenállásán hiúsult meg, akik nem akartak hiányos válogatottakat indítani a világbajnokságon. Végül a FIFA elnöke, Jules Rimet személyes közbenjárására, az utolsó pillanatban sikerült rávenni Belgiumot, Franciaországot, Jugoszláviát és Romániát a részvételre. Ekkor még mind a négy országban amatőr bajnokságokat rendeztek, a profilobbi távol tartotta az európai kontinens többi válogatottját a részvételtől.

Látva az uruguayi világbajnokság európai sikertelenségét, a genfi székhelyű futballcsapat, a Servette FC vezetői komoly vállalkozásba fogtak. Az 1890-ben alapított bordó-fehér klub negyvenéves jubileumát és épülő stadionja nyári felavatását egy nagyszabású futballtornával kívánta megünnepelni. Az agilis elnök, Paul Addor vezetésével az eseményre a német, az angol, az osztrák, a skót, a spanyol, a francia, a holland, az olasz és a magyar bajnokcsapatot kívánták meghívni.

Idézet
2010.10.19. 20:32
tue97
Idézet
2010.10.19. 20:30
tue97
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 | 2 | 3 KorábbiakLegelső hozzászólások
 

 Hajrá Kerület!

 

 
Indulás: 2008-03-01
 

 
1997-es csapatok
 
1998-as csapatok
 
1996-os csapatok
 

A nagy nyári melegben hûsöljetek a Vízibálon a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Szobafestõ Budapest területén, legyen szó tisztasági festésrõl, vagy komplexebb munkálatokról, mi rendelkezésre állunk!    *****    Svéd termék a legjobb áron! Regisztrálj vásárlónak és kapj egyszeri 2000 Ft-ot és 15% kedvezményt a katalógusból! Svéd    *****    Azariah - RAMPAPAPAM formabontó verzióban, hallgasd, likeold, mutasd meg a spanodnak is :D    *****    ClueQuest- Új, ingyenes online nyomozós játék! Fejtsd meg a rejtélyt, és találd meg a tettest!Gyere cluequest.gportal.hu    *****    Szobafestõ Budapest    *****    Svéd termékek!Csatlakozz hozzám és kapj 2000,- Ft kedvezményt-15% kedvezmény a katalógus árból!Parfümök, szépségápolás!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Új mese a Mesetárban! Ha tudni akarod, mit keres egy tündér a kútban, gyere és nézz be hozzánk!    *****    Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!